Actueel

>Hoofdlocatie: Deltastraat 34, Almere Haven

Start Basis Handanalyse op 11 en 12 januari 2020 – geef je nu op!

Een unieke opleiding, gebaseerd op concrete kennis en universele inspiratie!

Antropodynamische Handanalyse (de mens in beweging) van Edo Sprong verbonden met Evolutionaire Handanalyse van Amritananda in centrum De Oorsprong.

11 en 12 januari – Basis I. Filosofie van de handanalyse, handvormen, duimen, links- en rechtshandigheid.

8 en 9 februari – Basis II. Heuvels en vingers met bijbehorende gedragspatronen. Het maken van handafdrukken.

29 februari – Praktijkdag 1. De verworven kennis in de praktijk brengen. Oefenen bij medecursisten.

21 en 22 maart – Basis III. Primaire lijnen en gedragspatronen.

18 en 19 april – Basis IV. Secundaire lijnen en tekens met gedragspatronen.

9 mei – Praktijkdag 2. De verworven kennis in de praktijk brengen. Oefenen bij medecursisten.

6 en 7 juni – Examen ofwel Zelftest en praktijk m.b.t. het lezen van handafdrukken.

 • Centrum De Oorsprong is een Zielen- en Geestesschool: de opleidingen en workshops zetten de mens in beweging en houden de mens in beweging door het contact met Ziel (Atman) en Geest (het hoger bewustzijn), het Ware en Hoger Zelf, te activeren. Dit stimuleert transformatie en healing van de persoonlijkheid en bewustzijnsgroei.
 • Hierbinnen is de Basis en Gevorderde Opleiding Evolutionaire Handanalyse een uniek systeem dat tevens diagnostisch en biografisch tot uitdrukking komt in ‘De mens is wordende en zijnde’!
 • Vanuit het gedachtegoed van Edo Sprong (overleden 16 oktober 2013) verbinden wij Oosterse (Vedische) en Westerse filosofie (o.m. antroposofie) met elkaar. Via Amritananda (overleden 24 november 2019) werden onder meer de mysterieplaneten, kundalini energie, chakralijnen en transcendent bewustzijn in de Handanalyse en Transpersoonlijke Therapie geïntroduceerd. De informatie door Amritananda als transpersoonlijk en telepathisch kanaal in 22 jaar samen met Edo Sprong ontvangen, is op een prachtige manier door hem verweven in de opleiding Diagnostische (thans Antropodynamische) Handanalyse, Transpersoonlijke Therapie en Handpalm Therapie. Met name de plaatsing en therapie met de Mysterie planeten is effectief gebleken. Dit vormt een fundament wat uniek is in de opleidingen van de Academie Antropodynamica.
 • In de opleidingen en workshops wordt men in staat gesteld in contact met het Hoger en Ware Zelf eigen weg, doel en bestemming in het leven helder te krijgen en deze te kunnen realiseren. Handanalyse is een prachtige manier voor zelfkennis en een middel om de medemens een hand toe te reiken!
 • In De Oorsprong vindt men de beste professionele opleidingen voor Energie reading en healing, Evolutionaire en Diagnostische Handanalyse (Vedische, Biografische en Evolutionaire Handanalyse) en Transpersoonlijke Therapie! Wij geven levende kennis door, waardoor de opleidingen zich blijven vernieuwen en aanpassen aan de huidige tijd! Elke opleiding en workshop activeert healing, transformatie, bevrijding en bewustzijnsgroei.

Het team

Gerard Roling en Michel Kok geven de opleidingen Diagnostische Handanalyse, Handpalm Therapie en Transpersoonlijke Therapie.

 • De groei van iedere student geeft ons vreugde!
 • Activiteiten Academie Antropodynamica

  • Basis Antropodynamische en Evolutionauire Handanalyse start in januari 2020! Geef je nu op! Deze cursus bestaat uit 5 weekenden en 2 praktijkdagen waarin het geleerde beoefend wordt door in elkaars handen te kijken. Er wordt een certificaat uitgereikt. Een boeiende en waardevolle cursus waarin je zelfkennis vergroot wordt en je je eigen handen en die van je medestudenten leert lezen. Na de Basiscursus merk je al dat er groei en transformatie in jezelf plaats heeft gevonden. Deze cursus geeft je voldoende basiskennis, maar wil je echt een hele goede handanalist worden dan is de Gevorderde Opleiding aan te bevelen. Deze opleiding is tevens een verdieping in oosterse en westerse filosofieën. Twijfel niet en geef je op! De Basiscursus wordt liefdevol en zeer bekwaam gegeven door Gerard Roling, opgeleid door de grondlegger van de Diagnostische Handanalyse, Edo Sprong. Edo is in het licht overgegaan op 16 oktober 2013 – hij was een meester in zijn vakgebied. De Basiscursus wordt met een examen afgerond: een zelftoets waarbij men gebruik mag maken van boek en aantekeningen. Er wordt een certificaat uitgereikt. Diagnostische Handanalyse kan men toevoegen aan alle werkgebieden en geeft een diepgaand inzicht in de psyche van de mens, karma, groei- en spirituele mogelijkheden en carrière counseling. Via de sectie Transpersoonlijke Therapie zijn er mogelijkheden voor follow-up therapie, dyslexie healing en meer.

  Totale kosten voor de basiscursus € 720,- excl. studiemateriaal (boek, schuifmaatje, loep en werkmap ad € 65,-).

   


  Nieuwe workshops door Rob Poiesz

  1. Workshop ontdek je helende stem

  Je stem is je belangrijkste instrument om contact te maken met anderen. Je staat er meestal niet zo bij stil, maar met je stem geef je heel direct uitdrukking aan wie je bent. Deze workshop is een gelegenheid om je daar meer bewust van te worden en de mogelijkheden van je stem, zowel om je uit te drukken als voor heling te verkennen.

   

  Laat je stem vrij klinken

  Het is al helend als je stem vrij kan klinken en contact maakt met je lijf. Je stem krijgt dan een prettige, warme klank en wat je wilt zeggen komt veel beter over. En hoe meer je lijf gaat meetrillen met je stem, hoe fijner het is. Je leert jezelf beter kennen, want je stem liegt nooit. Je voelt meteen wanneer iets er lekker uit komt of niet en of je lekker in je vel zit.

  We beginnen de workshop met een verkenning van je stem. We doen opwarmingsoefeningen en onderzoeken hoe je je stem ontspannen kunt gebruiken. We verkennen de hoogte en diepte van je stem en hoe je de trillingen van je stem op allerlei plekken in je lichaam kunt ervaren, zowel tijdens het spreken als tijdens klanken maken.

   

  Je helende stem

  Daarnaast ga je de helende kwaliteiten van je stem verkennen. In je fysieke lichaam en het emotionele lichaam om je heen zijn door het onderdrukken van emoties verdichtingen ontstaan. Deze verdichtingen kunnen uiteindelijk leiden tot spanningen, klachten of ziekte. Door je bewust te worden welke emoties zich op welke plekken in je lichaam hebben vastgezet en daar naar toe te klanken, kun je met de trillingen deze emoties weer vrijmaken.

  In de workshop ga je ervaren hoe je met je stem naar emoties kunt klanken en geef je zowel jezelf als elkaar een helend klankbad. Tussendoor zingen we met elkaar helende liedjes.

   

  Bron van vreugde

  In deze workshop leer je de mogelijkheden van je stem kennen, zowel om je uit te drukken als voor heling. Maar bovenal geeft het maken van klanken en het ontdekken van je ware stem een gevoel van vreugde en geluk.

  Datum            : zaterdag 20 april van 13.30 – 17.00 uur.

  Plaats             : wordt nader bekend gemaakt

  Deelname      : 20 euro (alleen op 20 april, daarna 35 euro)

  Contact          : Rob Poiesz

  06-53654717

  flowmotion@live.nl

   


  2. Workshop helende energie

  Je lichaam is in staat energie te geleiden. Allereerst natuurlijk energie als brandstof die je in staat stelt om fysieke inspanningen te leveren. Daarnaast kun je op een ander niveau helende energieën door je lichaam laten stromen. In deze workshop leer je met deze energieën te werken, zowel om jezelf als anderen te kunnen helen.

   

  Energie door je ruggengraat

  Door het kanaal rond je ruggengraat kan levensenergie stromen, zowel prana  en ki-energie als kundalini energie als je verder ontwikkeld bent. Door deze energieën bewust te leren hanteren, krijgt je ontwikkeling een sterke impuls. Je versterkt het contact met je gevoel en je lichaam, bent meer geaard, creatiever en liefdevoller. Je kunt situaties en emoties beter hanteren, wat je innerlijke rust en balans versterkt.

  In het eerste deel van de workshop doen we een aantal fysieke en visualisatie-oefeningen om je bewust te worden hoe subtiele energieën werken en je kunnen versterken. Vervolgens leer je hoe je de energiestromen door je kanaal op gang brengt en in verbinding met je hartgebied. Je ervaart hoe je deze energieën door je lichaam en door je aura, de subtiele lichamen om je heen, kunt laten stromen. Daarmee kun je de helende werking ervan gaan hanteren in je dagelijkse leven. Ook leer hoe je deze stromen beheerst en zo nodig tot rust brengt.

   

  Energie door je handen: Ma-energie

  In het tweede deel van de workshop gaan we aan de slag met de Ma-energie. Dit is een universele helende energie die zeker voor gevoelige mensen snel en makkelijk aan te leren is. Ma-energie is ontwikkeld door Amrita Sprong. Het is gekoppeld aan de Goddelijke Moeder die je helpt het contact te versterken met je oorspronkelijke Zijn en om dat wat de bedoeling is in je leven tot stand te brengen.

  In deze workshop krijg je een aantal praktische oefeningen waarin je stap voor stap leert om met deze helende energie aan de slag te gaan. Je leert om jezelf te helen zowel algemeen als op specifieke gebieden of thema’s. Daarna leer je om de Ma-energie op anderen toe te passen.

   

  Helende energie verrijkt je leven

  Hoe vaker je bezig bent met deze helende energieën, hoe krachtiger ze voor je werken. Je versnelt je groeiproces en kunt emoties en moeilijke thema’s beter omzetten. Ook kom je makkelijker in contact met je ware Zijn. Allemaal aspecten waarmee je je leven kunt verrijken.

  Datum            : zaterdag 11 mei van 13.30 – 17.00 uur.

  Plaats             : wordt nader bekend gemaakt

  Deelname       : 20 euro (alleen op 11 mei, daarna 35 euro)

  Contact          : Rob Poiesz

  06-53654717

  flowmotion@live.nl


  Rob Poiesz

  In mijn leven ben ik vooral geïnspireerd door muziek en bewustwording. Op mijn 18e kreeg ik tijdens een muziekavond waar ik piano speelde mijn eerste verlichtingservaring. Het was of ik uit mijn beperkte ik trad en bespeeld werd; ik en de zaal vielen samen. Deze ervaring is een motor geweest in mijn ontwikkeling; in mijn persoonlijkheid, maar ook als bewustzijnscoach en trainer. Door in het moment te zijn en me samen met anderen af te stemmen, wordt er als het ware een deur geopend naar iets groters; de eenheid achter alles of het Goddelijke. Hierdoor kan er gebeuren wat de bedoeling is. In sessies wordt helder waar het om gaat en wordt dit zo nodig geheeld. Ook in mezelf heb ik veel thema’s en emoties onder ogen gezien en mogen transformeren. En dat doe ik nog steeds. Niet altijd een makkelijk proces, maar het resultaat is dat ik het gevoel heb steeds dichter bij mijn ware Zijn te komen. Waarmee ik anderen steeds beter kan helpen om ook thuis te komen in zichzelf.